dinsdag 7 mei 2013

Londen II

Vooraan bovenin een dubbeldekker is het net alsof je mee moet sturen. De stad strekt zich onder je uit, taxi's scheuren langs, een ambulance met gillende sirene wordt ingesloten en voetgangers blijven komen. De bus rijdt over een hobbel heen, helt over. Als je naast een knappe jongen zit, heb je geluk; je belandt gegarandeerd tegen hem aan. 


's Nachts gaat alles gewoon door. Winkels zijn tot laat open. Overal branden lichtjes. Felgekleurde, knipperende reclame's. Geel licht van huizen. Licht van winkels. Van taxi's en bussen. Meisjes met te korte rokjes en te hoge hakken sprinten langs. In de metro dronken mensen die paaldansen. Uit een theater komt een groep sjiek geklede Londenaren en een handjevol toeristen. 

Overal Japanners. Ze moeten overal foto's van maken. Ze staan telkens stil. De meisjes en vrouwen gekleed in misselijkmakend zoet roze. De mannen zien eruit alsof ze evenveel tijd besteden aan hun uiterlijk als de vriendin aan hun arm. Je kunt nergens heen gaan of er staan er wel een paar. 

Vanuit de London Eye is duidelijk hoe groot Londen eigenlijk is. Dan begrijp je waarom het overal zo anders oogt; China Town met alle Aziatische winkeltjes. Covent Garden vol straatartiesten en levende standbeelden. Liverpool Street waar het barst van de kantoren en alle mannen in pak lijken te lopen, de straten bezaaid met kranten en sigarettenpeuken. Maar het maakt niet uit, met de bus of metro kom je overal. 

De stad is nooit stil en overal zijn mensen. Alles beweegt. Alles leeft. Alles is prachtig. En ik wil weer terug. 

5 opmerkingen:

  1. Wauw, wat schrijf je leuk! Londen is inderdaad geweldig, ik ga er over een maandje weer naartoe!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt prachtig geschreven, heerlijk om te lezen! ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heb je dit mooi geschreven. Wat heerlijk dat je in Londen was. Ik vind de foto erbij ook prachtig. :) xx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. I love london!!!
    http://vanilleklokje.blogspot.be/

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Londen is geweldig idd, ik ben er 2 jaar geleden met kerst geweest en het was echt zo mooi :)
    Als je het leuk vind ben je bij deze van harte uitgenodigd om mee te doen aan mijn linkparty vandaag! Hier kun je reclame maken voor je leukste artikelen van afgelopen week inclusief een foto én een link naar jouw blog! Tof toch?!

    Veel liefs!

    BeantwoordenVerwijderen